Lapas

11/17/2010

Daces Gailes personālizstādes "Pilsētas sejas" atklāšana.

25. novembrī galerijā FLAT notika  jaunās gleznotājas Daces Gailes personālizstādes „Pilsētas sejas” atklāšana


Pati māksliniece par izstādes ideju stāsta: „Pilsēta atspoguļo cilvēkus, kas tajā dzīvo, un cilvēki reprezentē pilsētu, kurā dzīvo. Es gleznās rādu indivīdus, lietas un emocijas, kas saistītas ar pilsētas iemītniekiem. Cilvēkiem patīk saposties, reizēm paslēpties, uzlikt masku, saplūst ar pilsētas garu, būt un dzīvot.” Speciāli izstādei galerijā FLAT būs tapuši jauni darbi, kā arī redzamas dažas jau iepriekš izstādītas gleznas.

„Gleznotāja Dace Gaile savos darbos it kā pretnostata cilvēka radīto/mākslīgo vidi attiecībā pret dabīgo. Neatkarīgi no tā, vai tā ir pilsētvide vai slēgta telpa - cilvēks ir kopā ar dzīvnieku kā savu otro būtību, dažkārt figuratīvos tēlus sapludinot vienā zoomorfā pirmtēlā. Līdz ar to rodas sajūta, ka māksliniece risina redzamās un neredzamās/sajūtu pasaules attiecības, atsevišķās gleznās ieviešot masku kā simbolu realitātei. Intensīvo un lokālo krāsu pielietojums pastiprina laikmeta klātbūtni, bet figuratīvo personāžu tumšās acis, kas rietumu kultūrā ir dvēseles spogulis, gleznotājas darbos ir tukšas, rosinot pārdomas par cilvēku kā tukšu formu, kas jāpiepilda dzīves laikā, tādēļ mākslinieces darbos ir jaušamas sirreālas ieskaņas,” Daces Gailes gleznas raksturo mākslas zinātniece Zanda Jankovska.

Dace Gaile (1984) 2010. gada vasarā pabeigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru. Jaunā māksliniece kopš 2004. gada piedalījusies izstādēs Latvijā, Portugālē, Vācijā, Francijā un Anglijā. Šā gada oktobrī Dace Gaile piedalījās starptautiskā jauno mākslinieku izstādē „Unknown Pleasures” laikmetīgās un ielu mākslas galerijā „The Brick Lane Gallery” Londonā. Dace Gaile ir gleznotāja, kuru ļoti saista fotogrāfija, iepriekš darbojusies performances mākslā, piedaloties performancēs ASV, Ņujorkā, Somijā, Lahti, un dažādās vietās Latvijā.

Izstāde „Pilsētas sejas” būs atvērta apmeklētājiem katru dienu no plkst. 12.00 - 22.00. Adrese – Ģertrūdes iela 46.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru