Lapas

3/08/2011

Galerijā FLAT atklāta Katrīnas Gailes personālizstāde „FRÄULEIN ROSINE”

11. martā galerijā FLAT tika atklāta mākslinieces Katrīnas Gailes personālizstāde „Fräulein rosine”.

Marts savā ziņā ir sievišķīgs mēnesis, apkārt tulpes ar cakotām vai vienkāršām malām, jau pavasaris virmo gaisā un tieši šajā mēnesī jaunā māksliniece Katrīna Gaile piedāvā mūs iegrimt sievišķīgu noskaņu, caku, glamūra, kurš varbūt pat balansē ar pārspīlētību, un sapņainības pasaulē savā pirmajā personālizstādē „Fräulein rosine”.

Kāpēc „fraulein”? Mūsdienās šo apzīmēju vairs lieto tikai ar ironisku noskaņu, atceroties vācu laikus, atceroties preilenes, pomādes un bonbongas. Tādi ir arī Katrīnas Gailes darbi, kā bonbongas, krāsaini, spilgti, dažādi, ar pildījumu, ar „rosine”, kura atklājas tikai ar laiku un ne ikvienam. Jo zem katrām cakām, ikviena pārspīlējuma un pirmā iespaida ir kaut kas paslēpts, kas dziļāks, tā varbūt ir aizsargforma, tas varbūt ir tēls, bet varbūt tā ir patiesā seja.

Kā saka pati māksliniece: „Freilene ir tāda, kura no sevis kaut ko iedomājas, kura zina, ko viņai gribas un ko viņa ir vērta un tāda esmu arī es, jo gleznoju, gleznoju ko man gribas un esmu „iedomājusies” to ļoti svarīgu esam.”

Freilene, preilene, tā ir arī vārdu spēle, tā ir spēle ar krāsām, noskaņām, toņiem, gaismām, sajūtām, pārdomām un sapņiem Freileņu sejās izstādē „Fräulein rosine”.

Katrīne Gaile (1982) 2010.gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Māksliniece ir piedalījusies daudzās grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs kopš 2005.gada. Mākslinieces pēdējā grupas izstāde bija 2010.gadā Latvijas Mākslas akadēmijas jauno mākslinieku izstādē „Krāsa. Līnija. Forma”.

Izstāde „Fräulein rosine” būs apskatāma no 11. marta līdz 31. martam katru dienu no plkst. 12.00 – 22.00, izņemot svētdienas, adrese – Ģertrūdes 46, cappuccino bar and gallery FLAT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru